Vesti iz sveta

13.08.2015. 13:48

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Servis Apple music dostigao 11 miliona pretplatnika

Usluga Apple music za direktno slušanje muzičkih sadržaja preko veba (striming), zabeležila je od lansiranja na tržište 30. juna impresivan broj pretplatnika, čak 11 miliona, od kojih je dva miliona izabralo porodičnu pretplatu koja košta 14,99 evra mesečno.
Klasična pretplata košta 9,99 dolara mesečno ali da bi pridobio korisnike Apple nudi besplatan probni period od tri meseca, piše danas francuski dnevnik Mond.
Pretplata na ovu uslugu omogućava individualni pristup fajlu od 30 miliona pesama, pristup radiju, kao i formiranje plejliste.
Tek će se videti koliko će od 11 miliona pretplatnika izabrati da produži pretplatu nakon 30. septembra, kada se završava probni period.
Ukoliko bi 100 odsto sadašnjih pretplatnika nastavilo da plaća uslugu Apple music, to bi mogao da bude veliki udarac za konkurenciju, jer bi predstavljalo više od polovine korisnika koji plaćaju uslugu Sportifaj (bilo ih 20 miliona u junu).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.