Uber doživljava pravi bum u Zagrebu

  • 05.11.2015

  • 21:01

  • Seebiz

  • 0

U Zagrebu je, za samo dve nedelje od pokretanja usluge taksija Uber, ta aplikacija otvorena oko 50.000 puta i 13.000 puta pre toga.

Prosečna ocena vozača je 4,8 zvezdica od mogućih pet. Interesovanje za Uber, kako se navodi, postoji u celom gradu, prenosi portal Seebiz.

Portparol Ubera u Hrvatskoj, Lois Amado, izjavio je da su ovo bile dve najuzbudljivije sedmice u istoriji kompanije u Evropi. 

"Vozači nam govore da odrađuju više vožnji u kraćem vremenskom razdoblju, što znači da provode manje vremena čekajuci sledeću vožnju, a to za profesionalnog vozača predstavlja vreme tokom kog ne zarađuje. Vozači u proseku imaju 30 odsto više vožnji nego tokom istog radnog vremena pre dolaska Ubera", kazao je on. 

Svi vozači na platformi Uber X u Zagrebu su kvalifikovani i u potpunosti licencirani profesionalci. Svaka od Uberovih vožnji mora da se naruči putem aplikacije i baš svako plaćanje se odvija elektronski, zbog čega je ceo proces bezgotovinski i lako proverljiv. 

"Svaki grad je različit i razlozi zbog kojih ljudi biraju Uber su različiti. S 13.000 otvaranja aplikacije pre pokretanja usluge znali smo da će tražnja biti velika, ali nakon 50.000 otvaranja aplikacije u poslednje dve sedmice i 8.000 registrovanih korisnika, oduševljeni smo s tražnjom za našom uslugom u Zagrebu", rekao je Amado.
pošaljite komentar

Nema komentara