Čadež: Uskoro će biti završena izgradnja fabrike dečje hrane u Dobanovcima

  • 30.05.2018

  • 15:56

  • Beta

  • 0

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će za nekoliko meseci u Dobanovcima biti završena izgradnja fabrike dečje hrane, investicija vredna 34 miliona evra, koju zajedno sa partnerima iz Srbije realizuje ruska kompanija Farmalakta u vlasništvu srpskog privrednika Gorana Vukovića.

Čadež je u Rusiji, u Moskovskoj oblasti, prisustvovao otvaranju pogona Farmalakta u koji je uloženo 23 miliona evra.

Strateški partner Farmalakta za Zapadni Balkan na novom projektu je srpska kompanija Nelt Co koja će biti i distributer proizvoda fabrike u Dobanovcima.

"Ove investicije su još jedan dokaz da poslovni ljudi iz Srbije itekako umeju da prepoznaju šanse i potrebe, ne samo domaćeg, već i inostranih tržišta, da su sposobni da vode uspešne poslove u svetu, izbore se sa konkurencijom, ulažu i izvan lokalnih granica i budu pouzdani partneri kompanijama i u Evropi i u Rusiji, i u Americi i u Kini", rekao je Čadež.

Ruska fabrika Farmalakta ima 181 radnika i dnevno će proizvoditi 30 tona zamena za majčino mleko koje su Rusija i zemlje Zajednice nezavisnih država do sada uvozile, kao i 15,4 tone dečjeg keksa i 7,93 tone dečjeg čaja.

Planirano je da fabrika u Dobanovcima izvozi dečju hranu na regionalna tržišta, a suve žitne i tečne mlečne kašice i pirea u Rusiju.

pošaljite komentar

Nema komentara