Al Dahra želi da u Srbiji kupi 20.000 hektara zemlje

  • 20.03.2017

  • 15:00

  • B92

  • 0

Kompanija Al Dahra planira da izdvoji milione dolara ove godine jer u Srbiji žele da kupe čak 20.000 hektara zemljišta.

Arapi planiraju da potroše oko 130 miliona dolara ove godine da kupe njive širom sveta kako bi ulagali u projekte koje bi obezbedili veću bezbednost hrane, rekao je predsednik kompanije Al Dahra Al Darei.

Al Dahra je kompanija specijalizovana za uzgoj, proizvodnju i promet prehrambenih proizvoda. Poznata je srpskoj javnosti, a prema rečima direktora, Al Dahra planira da proširi dugogodišnje partnerstvo sa našom zemljom. 

Kako je rekao, u Srbiji već imaju 1.000 hektara zemlje i planiraju da kupuju još, jer im je cilj 20.000 hektara. 

"Mi ćemo izdvojiti skoro 130 miliona dolara na zakup i sticanje vlasništva nad zemljom", rekao je Al Darei na Svetskom forumu za inovacije i poljoprivredu na kome učestvuje više od 300 kompanija iz celog sveta. 

Predsednik Al Dahre je takođe rekao da kompanija dobro napreduje u Egiptu, gde poseduju više od 54.000 hektara. Osim u Egiptu, i Srbiji, kompanija ima i 4.000 hekatara u SAD, isto toliko u Španiji i nešto oko 2.000 hekara u Australiji. 

Kako je rekao, žele da se fokusiraju na unapređenje bezbednosti hrane, i da obezbede stalno snabdevanje namirnicama kao što su pšenica i pirinač, ali i druge žitarice.

pošaljite komentar

Nema komentara