Albanska vlada neće Telekom Srbija

  • 04.10.2018

  • 11:08

  • Indikator.ba

  • 0

FOTO:N1

Za albansku vladu nije prihvatljivo da srpska kompanija Telekom Srbija postane vlasnik Telekom Albanije, zbog mogućih političkih reakcija.

To je objavila albanska televizija Top Channel TV.

Zvanični vladini izvori potvrđuju da su se visoki predstavnici srpske kompanije sastali sa predstavnicima albanskog Ministarstva transporta u Tirani.

Na ovom sastanku predstavnicima Telekoma Srbija rečeno je da njihovo prisustvo na albanskom tržištu može stvoriti probleme kao rezultat mogućih reakcija političke prirode, iako su srpske investicije važne za Albaniju, prenosi Indikator.ba.

"Dolazak Telekoma Srbija u Albaniju nije dobrodošao. Iako je odluka među kompanijama i tu vlada nema uticaja, uključivanje Telekoma Srbije na mobilno tržište može izazvati reakcije koje bi mogle negativno uticati na samu kompaniju. Spremni smo da dočekamo srpske investicije u zemlji, ali za ovaj sektor preferiramo investitora sa drugim profilom", rekli su izvori iz albanske vlade za Top Channel.

TV doznaje da je Telekom Srbije ponudio 60 miliona evra, što se smatra najpovoljnijom ponudom. Detaljne informacije biće objavljene naknadno, a u toku je razmatranje ponude Telekoma Srbije.

Albanski mediji navode da su u konkurenciji, osim Telekoma Srbije i dve bugarske kompanije, Vivacom, u vlasništvu Spasa Ruseva i Globul Telekom.

Telekom Albanija je drugi po veličini operater u Albaniji, a u vlasništvu je Dojče Telekoma.

pošaljite komentar

Nema komentara