Antić: Grejanje i u narednom periodu stabilno

  • 07.01.2019

  • 10:14

  • Tanjug

  • 0

FOTO: Pixabay

Ministar rudarstva Aleksandar Antić kaže da grejanje u Beogradu i u celoj Srbiji funkcioniše normalno.

On obećava da će tako biti i u narednom periodu u kojem se očekuju niske temperature.

"Grejanje u više od 60 gradova širom Srbije radi u normalnom režimu, odnosno u većini gradova radi 24 sata, zbog niskih temperatura, a očekujem da će tako i ostati dok traje ledeni talas", poručio je Antić je tokom obilaska Beogradske elektrane u Novom Beogradu. 

Beogradske elektrane kao najznačajniji deo tog sistema daju dodatnu stabilnost ukupnom energetskom sistemu Srbije, napomenuo je ministar. 

"Beogradske elektrane su najveći proizvođač i distributer toplotne energije u Jugoistočnoj Evropi. Toplana na Novom Beogradu predstavlja najveću pojedinačnu toplanu u čitavoj Evropi", naveo je Antić i zahvalio radnicima Beogradskih elektrana na njihovom 24-časovnom angažovanju tokom praznika, a zahvalio im je i predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević. 

Nikodijević je rekao da je zadovoljan načinom na koji rade Beogradske elektrane i podsetio da je tokom protekle godine obavljen remont i povećan je kapacitet usluga Beogradskih elektrana. 

"Tokom prva tri meseca, koliko traje grejna sezona, vrlo smo zadovoljni rezultatima rada Beogradskih elektrana s obzirom da imamo 10 posto manje reklamacija nego što smo imali u istom periodu godinu ranije", rekao je Nikodijević. 

On je naveo da je do sada 24-casovno grejanje bilo 26 dana i poručio da će tako biti sve dok su tempoeratuire tokom celog dana ispod nule. 

Beogradske elektane, inače, imaju sve veći broj korisnika, rekao je Nikodijević, navodeći da u ovom trenutku 310 hiljada domaćinstava, odnosno više od milion Beograđana koristi usluge Beogradskih elektrana.

pošaljite komentar

Nema komentara