Dragan Marković Palma:

Besplatan gradski prevoz za sve građane Jagodine od februara

  • 28.12.2018

  • 11:57

  • Beta

  • 0

Dragan Marković Palma FOTO: N1

Najkasnije od početka februara iduće godine svi građani na teritoriji Jagodine imaće potpuno besplatan autobuski prevoz, izjavio je Dragan Marković Palma.

"Poslednjih 14 godina u Jagodini se autobusom besplatno voze đaci, studenti i penzioneri. Od kraja januara ili početka februara naredne godine svi građani na teritoriji grada Jagodine imaće besplatan autobuski prevoz. Ovo je jedinstven slučaj u svetu", rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković.

On je dodao da korisnicima javnog prevoza u Jagodini neće biti potrebna ni lična karta, ni mesečna karta, i poručio da i građani iz drugih gradova ako se dugo nisu vozili autobusom, mogu da "dođu do Jagodine i da se voze malo, da vide kako izgledaju" sela u tom kraju. 

Kako se navodi u saopštenju, Marković je na tradicionalnom novogodišnjem koktelu rekao da od besplatnog prevoza najviše koristi imaju zaposleni u preduzećima i institucijama, kao i poslodavci. 

Upitavši odakle pare za besplatan prevoz, Marković je rekao da je Jagodina jedini grad u Srbiji gde članovi gradskog veća ne primaju platu i po tom osnovu na godišnjem nivou štede 18 miliona dinara, te da ima i drugih ušteda. 

"Mi smo jedini grad u Srbiji gde odbornici ne primaju ni dnevnice ni plate, a to je godišnja ušteda od 12 miliona dinara. Mi smo jedini grad u Srbiji koji nema komunalnu policiju, a to bi bio trošak od 28 miliona dinara za godinu dana. Mi smo jedini grad u Srbiji gde članovi raznoraznih komisija i nadzornih odbora ne primaju ništa", rekao je Marković. 

On je dodao i da funkcioneri u Jagodini sami sebi plaćaju račune za mobilne telefone, te da samo načelnici i direktori imaju pravo do 2.000 odnosno 1.200 dinara, dok preko tog iznosa plaćaju iz džepa, kao i da nema plaćanja "kafanskih računa" iz javnih prihoda. Marković je rekao da je i nameštaj u njegovoj kancelariji star 15 godina i da on "sedi na hoklici". 

Svečanosti je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije i Markovićev koalicioni partner Ivica Dačić koji je ocenio da na novogodišnjem koktelu u Jagodini prisustvuje više ljudi neko što neke opozicione partije imaju članova. 
pošaljite komentar

Nema komentara