Brnabić: Srbija neće biti zemlja jeftine radne

  • 01.06.2018

  • 08:42

  • B92

  • 0

Prvi Šeraton hotel u Srbiji svečano je otvoren sinoć u Novom Sadu u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

Otvaranu su prisustvovali i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, gradonačelnik Miloš Vučević i predstavnika MK grupe u čijem je vlasništvu hotel. 

Premijerka je poručila da je Srbija postala poželjna destinacija za investiranje, dolazak stranih turista, a da je Novi Sad postao centar IT industrije i kreativnosti. 

Ona je rekla i da podaci pokazuju značajno povećanje priliva inostranih turista u proteklom periodu i da Srbija neće biti zemlja jeftine radne snage kao ni jeftinog turizma. 

"Kao Srbija jesmo počeli od malog, od onoga što smo imali, od loše infrastrukture i nedovoljnih kapaciteta. Sada već možemo da kažemo da je ta faza iza nas i da Srbija neće biti zemlja jeftine radne snage ni jeftinog turizma. Srbija je postala poželjno mesto u koje vredi doći i koje treba videti i osetiti", rekla je premijerka. 

Zahvaljujući raznovrsnim i kulturnim i zabavnim sadržajima Novi Sad se kaže ona, pokazao kao "premium siti brejk" destinacija u koju turisti dolaze tokom čitave godine.

"Ulaganje u turizam će dobiti poseban značaj kada Novi Sad 2019. godine ponese epitet Evropske prestonice mladih i 2012. godine Evropske prestonice kulture. Istovremeno, Novi Sad je već danas sedište IT industrije Srbije ali i sedište kreativnosti . 

Brnabić kaže i da je Novi Sad do sada imao ograničene smeštajne kapacitete, posebno visoke kategorije, pa će otavaranje Šeratona umnogome doprineti gradu i njegovoj privredi. 

"Na jesen će biti otvoren i kreativni hab u nekadašnjoj Svilari a zajedno razvijamo kompletnu kreativnu četvrt u kraju poznatom kao Kineska četvrt da bi sve bilo zaokruženo i dobilo punu medjunarodnu promociju 2024. godine kada će Novi Sad biti evropska prestonica kulture", rekla je Brnabić. 

"Novi Sad je ozbiljno podigao lestvicu za ostatak Srbije, uključujujući Beograd", rekla je premijerka. 

Podseća da je Srbiju za prva tri meseca ove godine posetilo više od 580.000 turista što je za 11 odsto više nego u isto vreme prošle godine a devizni priliv od turizma iznosi 229 miliona evra što je više za oko 12 posto nego u istom periodu prošle godine.


pošaljite komentar

Nema komentara