Deca iz Zvečanske obišla danas farmu Stari Tamiš

  • 09.08.2016

  • 14:50

  • Tanjug

  • 0

Deca iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine bez roditeljskog staranja, iz Zvečanske, obišla su danas farme Stari Tamiš, u organizaciji kompanije Imlek i Almex sistema.

Cilj ovog obilaska je bio da se deci približi način nastajanja mleka Moja Kravica.

Oni su imali priliku da vide farme krava sa jaslenim delom, ergele konja, Muzej konjskih zaprega, jezera sa pernatim životinjama, farme ovaca, bebi farme i mini zoo vrt. 

Tim stručnjaka sa farme Stari Tamiš proveo je decu kroz sve jedinice na toj farmi, a pored toga, mališani su uživali u slobodnom vremenu sa animatorima sa farme, koji su specijalno za njih pripremili brojne kreativne radionice.

PR menadžer Imleka Marija Malović rekla je Tanjugu da su u toj kompaniji želeli da deci iz Zvečanske približe život na farmi.

"Kompanija Imlek neguje prijateljske odnose sa svim kooperantima, zahvaljujući čemu ostvaruje brojne uspehe. Takav je slučaj i sa farmom Stari Tamiš, koja predstavlja najveće imanje sistema Almex. Moja Kravica mleko dolazi sa domaćih farmi koje uspešno čuvaju tradiciju i pružaju nam mogućnost da uživamo u pravom i prirodnom ukusu mleka", rekla je Malović.

Ona je rekla da je predstavnicima Imleka zadovoljstvo što su ovom prilikom obradovali mališane izletom na farmu Stari Tamiš, koja je prepuna atrakcija za decu.

Menadžer turističkog kompleksa Tamiški konači Jovana Putnik rekla je da su deca mogla da uživaju u svim čarima koje nudi ovaj turistički kompleks.

"Do sada su nam dolazila deca iz cele Srbije i odlučili smo da bi bilo idealno da i deca domova dolaze i oblaze nas, uzivaju sa životinjama i u celom turističkom kompleksu", rekla je Putnik Tanjugu.

Mališani su imali priliku da  vide muzej zaprežnih vozila, fijakere, ergelu konja, koja ima 27 lipicanera, farmu krava u kojoj ima više od 2.000 grla.

Na jezeru su mogli da se druže sa pernatim životinjama, a potom i da vide mini zoo vrt i mašinski park poljoprivredne mehanizacije.

Imanje se nalazi na oko 10-ak kilometara od Pančeva, na dolovačkom putu i prostire se na više od 1.000 hektara.  Predstavlja najveće gazdinstvo u Almex sistemu, a imanje je osnovano kao poljoprivredno dobro sredinom prošlog veka.

pošaljite komentar

Nema komentara