Delta holding počinje izgradnju tržnog centra Delta Planet

  • 19.01.2017

  • 11:25

  • Beta

  • 0

Delta Holding će sredinom godine početi izgradnju tržnog centra Delta Planet na beogradskoj Autokomandi u vrednosti 200 miliona evra, najavila je kompanija.

"Izgradnja tog, kao i tržnog centra u Banjaluci, biće dva najznačajnja projekta Delte u ovoj godini", rekao je na konferenciji za novinare viši potpredsednik Delta Holdinga Dejan Jeremić.

Kako je istakao, Delta Planet će se prostirati na 200.000 kvadrata i biće najveći šoping mol u regionu, a u njegovoj izgradnji i poslovanju biće angažovano oko 4.000 ljudi. 

On je dodao će izgradnja šoping centra Delta siti u Banjaluci koštati 70 miliona evra, angažovaće lokalnu građevinsku industriju i otvoriti oko 2.500 radnih mesta. 

Po rečima potpredsednika Delta Holdinga Živorada Vasića, jedna od značajnih investicija te kompanije je i izgradnja hotela Interkontinental u Ljubljani koji bi trebalo da bude otvoren u septembru ove godine, a koštao je 50 miliona evra. 

Taj hotel, kako je rekao, ima četiri sprata ispod zemlje i 20 spratova iznad zemlje, bazen na 19. spratu, a sobe su od 38 kvadrata. 

Delta, čiji je vlasnik Miroslav Mišković, krajem prošle godine je kupila hotel Holidej in i Belexpocentar u Beogradu koji će, prema rečima Vasića, biti "renovirani za 21. vek". 


Ta kompanija je, kako je istakao Jeremić, u 2016. godini ostvarila prihod od 49,47 milijardi dinara, a najveći udeo, 54 odsto, ima Delta Agrar. U budžet Srbije Delta Holding je 2016. godine uplatila 10,16 milijardi dinara. 

pošaljite komentar

Nema komentara