Nakon zvanične predaje aerodroma državi

Direktor niškog aerodroma podneo ostavku

FOTO: N1

Direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju.

Đurđanović je u ostavci istakao da će, "nakon predaje državi Javnog preduzeća "Aerodrom Niš", vrlo brzo biti promenjen dosadašnji model poslovanja i vraćen deset godina unazad, iako je u potpunosti u skladu sa trendovima u vazduhoplovnoj industriji".

Dodao je da u tim uslovima njemu "ne preostaje ništa drugo, nego da se i pored vanserijskih rezultata povuče i ne učestvuje u onome što sledi".

"Potpuno je iracionalno da preduzeće koje je jedva stalo na noge posle 30 godina postojanja, napušta dokazano uspešni model i prelazi na državne subvencije", naveo je Đurđanović.

On je podsetio da je Gradsko veće Niša pre više od dva meseca donelo odluku o njegovoj smeni, ali da taj predlog nije stigao u Skupštinu na izjašnjavanje zbog "očigledno protivzakonitog osnova po kome je predlog i usvojen".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša potpisali su u Beogradu ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću "Aerodrom Niš", kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom. 

pošaljite komentar

1 komentar

  • Dr Miggyy

    Господину Владици Ђурђановићу свака част, ако су вам отели имовину којом сте руководили у име Ниша, шта да очекујете, даље, да вас ухапсе? Држава је све проблеме решила, остао је још аеродром „Константин Велики”. Руководство државе оваквим поступком ће поклонити, као много тога пре, својом сабраћи не по вери, већ по парама. У осталом нишлије више воле да ходају него да лете ко орлови. Нису Црногорци? Пошаљите Булатовића код Брнабићке.