Direktor preduzeća "MB-Namenska" demantovao da država planira privatizaciju

FOTO: Pixabay
  • 31.10.2018

  • 13:54

  • Tanjug

  • 0

Generalni direktor preduzeća "MB-Namenska" AD Lučani Radoš Milovanović, demantovao je tvrdnje nekih političkih stranaka da država planira privatizaciju.
Kao i smanjenje plate i otpuštanje radnika u tom preduzeću. 

Milovanović je u saopštenju naveo da, s obzirom da se u opštini Lučani u decembru održavaju lokalni izbori, pojedine partije pokušavaju da "širenjem neistina o jednom od najvećih i najuspešnijih preduzeća u opštini koje je od strateškog značaja za bezbednost Srbije", pribave jeftine političke poene. 

Direktor "MB-Namenska" AD Lučani kaže da je Zakonom o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, koji je stupio na snagu 18. maja, "decidno naznačeno da preduzeća Odbrambene industrije Srbije, u koju spada i naše, moraju ostati, kao i do sada, u većinskom državnom vlasništvu". 

Imajući u vidu zakonske odredbe i činjenicu da preduzeće "MB Namenska" AD Lučani radi sa maksimalnom uposlenošću kapaciteta, ne postoji nikakav interes države za privatizacijom preduzeća, tako da je jasna namera onih koji takve priče plasiraju u javnosti, da, pred predstojeće izbore, izazovu paniku kod zaposlenih i uvuku "politiku" u krug preduzeća, saopštio je Milovanović. 

"Zato ću se, kao u ostalom i prilikom prethodnih izbora na svim nivoima vlasti, odlučno boriti da takve priče ne poremete jedinstvo kolektiva, radnu i tehnološku disciplinu, a samim tim i proces rada", naveo je Milovanović u saopštenju.
pošaljite komentar

Nema komentara