Još jedno sjajno druženje u Bloku 19a na Novom Beogradu

Festival Moj lepi park postaje tradicionalno mesto odlične zabave

  • 04.10.2018

  • 19:08

  • 0

Festival Moj lepi park postaje tradicionalno mesto odlične zabave Blok 19a na Novom Beogradu bio je domaćin festivala Moj lepi park koji je pored dece i stanovnika ovog bloka okupio i brojnu decu iz okolnih blokova (21, 22 i 23).

U organizaciji NVO Moj lepi grad (a u saradnji sa sa partnerima TSB – Teniski savez Beograda, OŠ Laza Kostić i OŠ Jovan Dučić) uz sufinansiranje Ministarstva za zaštitu životne sredine, posetiocima festivala je kroz brojne aktivnosti i podaktivnosti predstavljen glavni cilj festivala - promocija projekta "Eko oaza Blok 19a" i ukazano na potrebu za više uređenih i oplemenjenih zelenih površina u gradovima. Promovisan je zdrav način života u urbanim sredinama i zdrave životne navike.

Festival je zbog svoje dinamike i raznovrsnog programa bio najinteresantniji najmlađim sugrađanima koji su kroz više radionica imali priliku da se upoznaju sa značajem ptica u parkovima i njihovim hranjenjem, ali i važnosti drveća i niskog rastinja u parkovima velikih gradova, kao što je Beograd. Sportske radionice donele su nezaboravne trenutke dobrog druženja i dobre zabave, dok je onlajn kviz znanja Eko oaza imao značajan edukativno-informativni karakter za sve koji su uzeli učešće u njemu.
U saradnji sa Sekretarijatom za stambene i komunalne poslove i JKP Zelenilo - Beograd, tokom trajanja festivala simbolično je zasađeno stablo platana zajedno sa australijskom ambasadorkom Ms Ruth Stewart i tim činom je najvljena radna akcija sadnje zelenila pod nazivom Zeleni Beograd koja je planirana za 5.10.2018. na prostoru oko OŠ Laza Kostić i Jovan Dučić.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da doniraju i da nam se pridruže u radnoj akciji kako bismo značajno uvećali zeleni fond ove urbane sredine.

pošaljite komentar

Nema komentara