Fiat će možda ostati bez državnih subvencija

Oči svih 235.915 radnika Fijat Krajsler grupacije (FCA), naravno i oko 2.000 zaposlenih u Kragujevcu, uprte su u Serđa Markionea, izvršnog direktora kompanije.

Markione je najavio da će 1. juna saopštiti novi petogodišnji plan sedmog po veličini proizvođača vozila na svetu, pišu današnje Večernje novosti.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA Srbija Zoran Marković kaže za taj dnevnik da ugovor Srbije i FCA važi - ne do kraja ove godine, kako se to često navodi u javnosti, već do 2023.

"Do 19. oktobra ove godine važi sporazum o subvencijama i drugim pogodnostima koje Srbija daje, a do 2023. prema ugovoru, Srbija može da ponudi Fijatu svoj deo akcija - jedan deo akcija ili svih 33 odsto", dodao je on.

Trenutno, proizvodnja fijata 500 L u kragujevačkoj fabrici se odvija po planu. Radnici će kako je to uobičajeno, u svim fabrikama ove kompanije u svetu, na tronedeljni kolektivni godišnji odmor krenuti 1. avgusta.

pošaljite komentar

1 komentar

  • petar

    Najveće zlo ove zemlje u vidu privatizacije je nekadašnji "Ju es stil" i "Fiat".Radi sam u tom "Fiat-u"i znam da su dno dna za radnike