Vesti iz zemlje

23.07.2018. 12:35

Tanjug

Autor: AIESEC zove

Formira se radna grupa za reformu i modernizaciju Poreske uprave

Ministar finansija Siniša Mali rekao je direktorima u Poreskoj upravi da imaju dobre rezultate, ali da mogu da budu još bolji. ...

Ministar finansija Siniša Mali rekao je direktorima u Poreskoj upravi da imaju dobre rezultate, ali da mogu da budu još bolji.

Zbog toga će formirati radnu grupu koja bi trebalo da ubrza reformu Uprave, piše Blic. Kako navodi list, Mali se u petak sastao sa 12 zamenika direktora Poreske uprave i od njih tražio ključne tačke koje otežavaju rad privrede i usporavaju privredni rast države. 

Na sastanku koji je bio zatvoren za javnost, Mali je sa njima razgovarao o izazovima sa kojima se poreznici suočavaju, potezima koje treba preduzeti i činjenici da se Poreska uprava mora modernizovati, zbog čega je odlučio da formira radnu grupu koja bi trebalo da ubrza reformu Poreske uprave, uključujući skraćenje rokova za povraćaj PDV-a, podizanje poreskih prihoda i bolju poresku disciplinu, prenosi list. 

Izvor lista je rekao je da je ministru finansija prioritet modernizacija Poreske uprave, o čemu svedoči to što će on predsedavati radnom grupom koja će se sastajati jednom nedeljno. 

„U petak je razgovarao sa direktorkom Poreske uprave Draganom Marković i svim njenim pomoćnicima. Oni su mu predstavili rezultate svojih sektora i istakli najveće izazove. Zaključak je da imaju dobre rezultate, ali da to sve može da bude još bolje i da će se time baviti radna grupa“, rekao je neimenovani izvor. 

Kako je naveo, na sastanku je konstatovano i da se na transformaciji Poreske uprave radi već nekoliko godina, da su rezultati dobri, ali da je potrebno da se jos više uradi. 

Navodi se i da se Mali osvrnuo i na smanjenje broja organizacionih jedinica uprave sa 178 na 78, sa akcentom da će se na tome raditi i dalje. 

Istovremeno, Mali je pozdravio i to što se sve poreske prijave mogu raditi elektronskim putem i osnivanje Centra za pružanje usluga poreskim obveznicima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.