Grad socijalnog preduzetništva 16. oktobra u Beogradu

  • 11.10.2018

  • 12:55

  • NE

  • 0

FOTO:N1

Celodnevni događaj Dan socijalnih preduzeća: podsticanje zapošljavanja mladih kroz socijalno preduzetništvo biće održan u utorak, 16. oktobra od 10 do 17 časova u Kombank dvorani (Dečanska 14) u Beogradu.

U okviru događaja, zainteresovani građani će imati priliku da obiđu Grad socijalnog preduzetništva, svojevrstan sajam na kom će 21 socijalno preduzeće iz 13 gradova i opština širom Srbije predstaviti svoje ideje, proizvode i usluge.

Od poljoprivrednih i proizvođača hrane, preko onih usmerenih na pružanje socijalnih usluga i posredovanje u zapošljavanju, do kreativne industrije i obrazovanja, proizvođača briketa i reciklera otpada, svima njima je zajedničko da poslovanjem žele da pokrenu promene i reše određene društvene probleme, kao i da su učesnici programa podrške socijalnom preduzetništvu u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih.

Među njima su tako Vrtlari, u čijoj proizvodnji poslastica od voća i povrća učestvuju ranjive društvene grupe, zatim Koba Yagi igračke koje pomažu deci i madima da osveste i razviju svoju kreativnost kroz edukativne radionice i Chrono iz Leskovca, proizvođači mešavina za pripremu "hrono hleba" koji zapošljavaju mlade osobe sa invaliditetom.

Dan socijalnih preduzeća organizuju projekat Nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Smart Kolektiv, a partneri konferencije su Reflektor Teatar i Social Impact Award Srbija.

Projekat Podsticanje zapošljavanja mladih realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo privrede i Nacionalne službe za zapošljavanje.

pošaljite komentar

Nema komentara