Halo, Čačak: Telekom preuzeo Telemark

FOTO: Nova ekonomija

Telekom Srbija saopštio je da je kupio kablovskog operatera Telemark, za kog navodi da je najveći kablovski operater u srednjoj i zapadnoj Srbiji sa 25.000 korisnika interneta i televizije.

Telemark pruža usluge korisnicima u Čačaku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Lučanima, Guči, Mionici, Ljigu, Banji Vrujci, Mataruškoj banji i Kosjeriću.

„Ovom akvizicijom Telekom Srbija povećava svoju korisničku bazu, a korisnicima sa ovih teritorija pruža mogućnost korišćenja bržeg i kvalitetnijeg interneta, kao i vrhunsku televizijsku ponudu", navodi Telekom.

Telemark je u 2018. godini imao preko 250 miliona dinara poslovnih prihoda, a godinu je završio sa 18 miliona dinara neto dobitka, prema bilansu uspeha objavljenom na sajtu APR.

PROČITAJTE JOŠ:

Dug Telekoma Srbije porastao 100 odsto

Huawei nas već posmatra

Do kupovine od strane Telekoma, čačanski Telemark bio je u vlasništvu Slobodana Markovića. OVa firma nema registrovana zavisna društva u Srbiji.

Telekom je još 31. decembra podneo prijavu koncentracije Komisiji za zaštitu konkurencije radi sticanja kontrole nad kompanijom Telemark.

Telekom Srbija kupio je više kablovskih operatera u okviru strategije „Milion plus", čiji je cilj da nacionalna telekomunikaciona firma stekne preko milion korisnika.

Poslednjih godina Telekom je kupio operatere Kopernikus Technology, Radijus Vektor, Avcom i Masco.
Nakon prodaje Kopernikus Technology, vlasnik korporacije Kopernikus Srđan Milovanović, čiji je brat Zvezdan funkcioner Srpske napredne stranke, kupio je televizije sa nacionalnom frekvencijom TV Prva i O2.

Zbog toga što je kupovinu operatera Telekom finansirao iz kredita, dug ove firme porastao je za gotovo 100 odsto, objavio je list Danas krajem maja.

pošaljite komentar

1 komentar

  • Predrag

    Po kojoj ceni je kupljen?