Ikea dobila građevinsku dozvolu - za bilbord

  • 15.05.2015

  • 16:07

  • B92

  • 0

Švedska kompanija Ikea dobila je građevinsku dozvolu za postavljenje bilborda, objavila je beogradska opština Voždovac.

Dok Srbija željno čeka svoju prvu Ikeu, iz te beogradske opštine je saopšteno da je predsednik Aleksandar Savić povodom izdavanja građevinske dozvole za bilbord ugostio predstavnike kompanije Ikea u Srbiji i sa njima razgovarao o projektu izgradnje prve robne kuće u Srbiji.

U jeku javne polemike oko toga da li je za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju Ikeinog prvenca u Srbiji uslov izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok, stigla je pomalo iznenađujuća informacija da im se sada izdaje građevinska dozvola, ali tek za bilbord. 

Kako je objavljeno na sajtu opštine, Savić je izrazio zadovoljstvo što se prva robna kuća tog velikog trgovinskog lanca otvara baš na teritoriji Voždovca i ponudio svaku pomoć pri dobijanju neophodnih dokumenata za izgradnju. 

Predstavnici kompanije Ikea su pohvalili ažurnost GO Voždovac, s obzirom da je građevinska dozvola za bilbord Ikea izdata od nadležnih službi opštine, ujedno i prva građevinska dozvola koja je ishodovana na njihovom projektu, navodi se na sajtu. 

„Dozvola je izdata u roku od 2 dana, što je za svaku pohvalu. U skladu sa tim, nastavljamo sa aktivnostima postavljanja bilborda prema dinamici”, izjavili su predstavnici Ikea. 

Iako je na prvi pogled neobično da se za bilbord izdaje građevinska dozvola, B92 saznaje da je po srpskim zakonima reč o postupku koji zahteva posebno odobrenje i dozvolu lokalne samouprave pošto se bez njega nikakav objekat, pa ni bilbord ne može postaviti uz auto-put.
pošaljite komentar

Nema komentara