Od otvaranja Ikeu posetilo dva miliona kupaca

Ikea: Od septembra kupovina i u centru Beograda

  • 10.08.2018

  • 12:54

  • B92

  • 0

Od otvaranja robne kuće švedske Ikee u Srbiji prošla je godina, tokom koje je inspiraciju za uređenje doma potražilo skoro dva miliona kupaca.

Na veb-stranici www.ikea.rs ostvareno je istovremeno više od 10 miliona poseta.

Među najprodavanijim Ikeinim proizvodima u Srbiji izdvojile su se ekološki efikasne LED sijalice kojima kompanija želi da podstakne održiviji život kod kuće. Ukupno je prodato 206.140 komada, čime su građani Srbije ostvarili uštedu od 309.344.012 dinara, odnosno 46.870.305 kWh, navodi se u saopštenju Ikee.

“Kada bi se naslagalo svih 31.580 LACK stočića koji su kupljeni u beogradskoj Ikei, takva konstrukcija dostigla bi visinu 71 tornja na Avali”, navode iz kompanije.
Ikea femili program lojalnosti u Srbiji danas čini više od 140.000 članova i taj broj neprestano raste.

Osim robne kuće u Bubanj potoku, već nekoliko meseci postoji i Ikein izlog u centru Beograda, koji će pored izložbenog, od 6. septembra dobiti prodajni karakter, pa će svi zainteresovani moći da obave kupovinu i u Knez Mihailovoj.

Tokom protekle godine otvoreni su i Ikeini uslužni centri u Novom Sadu i Nišu koji omogućavaju kupcima da u blizini svog doma preuzmu proizvode koje su prethodno naručili preko interneta.

Ikea se trudila da doprinese boljem životu zajednice u kojoj posluje. Udruženje nezaposlenih žena preko 50 godina Eko BaG angažovano je na uslugama šivenja i prepravki u robnoj kući.

Ravnopravnost je za Ikeu neotuđivo ljudsko pravo i kompanija bezrezervno poštuje različitosti svih svojih zaposlenih i posetilaca.

U kompaniji Ikea Srbija 48 odsto rukovodilaca su žene, a kompanija će i u narednoj godini, zajedno s lokalnim partnerima, nastojati da doprinese pozitivnoj društvenoj promeni po pitanju rodne ravnopravnosti, navodi se u saopštenju.

pošaljite komentar

Nema komentara