Imlek i Almex sistem omogućili deci bez roditeljskog staranja druženje na imanju Stari Tamiš

  • 25.07.2017

  • 17:23

  • Nova ekonomija

  • 0

U skladu sa društveno odgovornom politikom koju sprovodi, Imlek je organizovao još jedan izlet za decu iz Zvečanske, ovoga puta na imanju Stari Tamiš nadomak Pančeva, saopšteno je iz Imlek-a.

U saradnji sa Almex sistemom, u čijem sastavu se nalazi ovo imanje, Imlek je ugostio brojne mališane i omogućio im nezaboravno iskustvo boravka u prirodi na impresivnom poljoprivrednom gazdinstvu.

Veliki broj štićenika Centra u Zvečanskoj uživao je u nezaboravnom druženju sa životinjama, a zahvaljujući timu stručnjaka sa farme Stari tamiš, mališani su imali priliku da se upoznaju sa procesima nastanka Moja Kravica mleka.

Ovo je bila jedinstvena prilika za najmlađe da po prvi put vide farme krava, ergele konja, muzej konjskih zaprega, jezera sa pernatim životinjama, farme ovaca, bebi farme i mini zoo vrt. 

Pored ovih uzbudljivih avantura, njihov boravak na farmi upotpunjen je brojnim kreativnim i edukativnim radionicama, koje su posebno za njih pažljivo osmišljene.

Imanje Stari Tamiš prostire se na 1.100 hektara i predstavlja najveće gazdinstvo u Almex sistemu. Od prošle godine izgrađen je turistički kompleks u okviru kojeg građani mogu da se upoznaju sa životom na farmi. Na Starom Tamišu nalazi se farma krava sa oko 2.500 goveda i ergela koja je izgrađena 1978. godine i koja poseduje 33 konja lipicanera, poreklom iz Lipica, Đakova i Karađorđeva.

"Farma Stari Tamiš i Tamiški Konaci, kao sve posećenija turistička destinacija, već treću sezonu je u prilici da ugosti decu i delegacije iz različith krajeva zemlje, pa i iz inostranstva. U saradnji sa Imlekom, osmislili smo niz zanimljivih sadržaja na farmi za decu bez roditeljskog staranja, i veliko nam je zadovoljstvo što smo im omogućili da uživaju na našem imanju. Ovogodišnjim druženjem uspešno nastavljamo lepu tradiciju učešća u humanitarnim aktivnostima, sa ciljem da svako dete koje poseti našu farmu ode sa osmehom na licu i nezaboravnim uspomenama", izjavio je vlasnik kompanije Almex, Srđan Aleksa.

"Imlek već više od šest decenija uspešno posluje pre svega zahvaljujući prijateljskim odnosima koje neguje sa svim svojim saradnicima i farmerima. Almex sistem je jedan od naših najznačajnijih saradnika i veliko nam je zadovoljstvo što smo danas zajednički deci bez roditeljskog staranja pružili priliku da provedu divan dan u prirodi i da se upoznaju sa različitim poljoprivrednim delatnostima. Deca su danas na farmi uživala i u Moja Kravica mleku i čokoladnom mleku koje je već decenijama omiljeni brend u zemlji i regionu. Imali su priliku i da vide na koji način se mi i naši saradnici trudimo tokom čitave godine da podižemo standarde kvaliteta mleka, vodeći računa o kravama, higijeni, skladištenju i transportu svežeg mleka sa farme", izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer za odnose s javnošću Imleka.

pošaljite komentar

Nema komentara