Ispružite se za 3.500 dinara

Foto: Nova ekonomija
  • 11.06.2019

  • 14:23

  • Večernje novosti

  • 0

Ležaji koji se izdaju na domaćim turističkim destinacijama poput Beograda, Vrnjačke banje ili Zlatibora biće oporezivani 3.500 dinara, pišu Večernje novosti.

Kako za Novosti kaže Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, primenom Zakona o porezu na dohodak građana  od 1. jula, svi oni koji izdaju domaći smeštaj, odnosno privatni smeštaj i „stan na dan" biće povoljnije oporezivani nego što je to bilo do sad.

PROČITAJTE JOŠ:

Knežević objašnjava da će iznoz za mesta prve kategorije biti između 3.000 i 4.000 dinara i 3.500 dinara godišnje po jednom krevetu. Taj porez odnosiće se samo na fizička lica koja izdaju sobe, apartmane, stanove i kuće.

On navodi da trenutno ne postoji precizan broj fizičkih lica koja će plaćati ovaj porez, jer tu evidenciju vode lokalne samouprave, te da one znaju koliko je takvih kreveta i da ministarstvo na taj način želi da ima realnu statistiku o tome koliko ima kreveta u domaćoj radinosti.

Na taj način znaće se koliko ima gostiju i za šta su zainteresovani, ali i koliko se prosečno zadržavaju i kako provode vreme na destinaciji.

Knežević preporučuje vlasnicima da iskoriste priliku i da registruju svoje kapacitete po povoljnim uslovima, jer će u suprotnom biti sankcionisani povećanim kaznama. 

pošaljite komentar

Nema komentara