Izrada Akcionog plana razvoja poljoprivrede u Novom Sadu

  • 31.05.2018

  • 16:51

  • N1

  • 0

Grad Novi Sad raspisao je konkurs za izradu Akcionog plana razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja grada do 2022. godine.
Prioriteti i mere u okviru Akcionog plana, kako se navodi u dokumentaciji, jesu podrška za razvoj poljoprivrednih gazdinstava mladih poljoprivrednika i razvoj aktivnosti udruženja seoskih žena, ruralna infrastruktura, prenošenje znanja i informativne aktivnosti i saradnja između različitih učesnika u tržišnom lancu vrednosti u sektorima proizvodnje i prerade povrća, voća, vinove loze, junećeg i jagnjećeg mesa.
Akcioni plan mora biti pripremljen u skladu sa savremenim principima upravljanja javnim politikama, te je u tom smislu potrebno definisati problem poljoprivrede i ruralnih područja kao i ciljeve čija realizacija vodi do rešavanja postojećih problema.
Osnovna svrha ovog dokumenta, kako se navodi, jeste da služi kao vodič Upravi za privredu za implementaciju agende razvoja poljoprivrede do 2022. godine, te je neophodno da plan nudi konkretne predloge i smernice kako bi se unapredio, ali i motivisao dalji rad aktera.
Rok za slanje ponuda je 6. jun, a za izvršenje usluge 30. septembar 2018. godine.
Za više informacija posetite portal eKapija.
pošaljite komentar

Nema komentara