Vesti iz zemlje

21.08.2018. 09:54

Seenews

Autor: Publika iz celog regiona učestvovala u snimanju jedinstvenog videa

Kineska kompanija investira milijardu dolara u fabriku guma u Zrenjaninu

Kineska kompanija Šandong Linglong saopštila je da planira da investira 994,4 miliona dolara u fabriku auto guma u Slobodnoj zoni u Zrenjaninu.

Izgradnja fabrike trebalo bi da počne u aprilu 2019. i biće izvedena u tri faze od kojih će poslednja biti završena u martu 2025. godine, navodi se u dokumentu koji je kompanija Šandong Linglong podnela Šangajskoj berzi, prenosi portal Seenews.com.

Kompanija, kako se navodi, planira da godišnje u Zrenjaninu proizvode više od 13 miliona radijalnih auto guma, visokog kvaliteta.

Olduka da se investira u Srbiju doneta je zbog malih troškova investicije, izgradnje, radne snage i utrošene energije u poređenju sa drugim zemljama u Evropi, navela je kineska kompanija.

Projekat bi prethodno trebalo da odobre Kineska naconalna komisija za razvoj i reforme, kao i kinesko Ministarstvo trgovine i Državna služba za međunarodnu trgovinu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.