Kompanija Delta holding u budžet Srbije uplatila 11,2 milijarde dinara

  • 17.01.2018

  • 15:11

  • 0

Protekla godina bila je jedna od najboljih poslovnih godina Delta holdinga, tokom koje je ta kompanije napravila ogroman korak u širenju na tržišta regiona i Evropske unije. 

Kako je rečeno na godišnjoj konferenciji za novinare te kompanije, otvorene je InterContinental Ljubljana, prvi hotel sa pet zvezdica u prestonici Slovenije, gradilište najvećeg šoping-mola u BiH i zavrašava se gradnja šoping-mola u Varni.

U naredne dve godine Delta holding planira da investira 600 miliona evra u real estate projekte.

Delta holding je u 2017. godini ostvario ukupan prihod od 55,8 milijardi dinara što je 11,3% više u odnosu na prethodnu godinu.

"EBITDA iznosi 4,75 mili9jardi dinara i predstavlja rast od 33,9%. Kompanija je uplatila u budžet Srbije 11,2 milijarde dinara. Sve članice beleže rast prihoda, a najveći udeo u prihodu Delta Holdinga ostvario je Delta agrar i to 43%, a potom Delta Distribucija sa 38%," rečeno je na konferenciji.

Delta Real Estate planira da počne izgradnju šoping mola Delta Planet na Autokomandi u Beogradu i luksuzni kompleks Delta centar u bloku 20 u okviru koga će biti hotel InterContinental Beograd, ekskluzivni retail i kancelarijski prostor. 

U planu je i izgradnja nove poslovne zgrade Delta Holdinga, jedne od prvih poslovnih zgrada koja će primenjivati najviše ekološke strandarde u domenu gradnje i održavanja. U poslednjem kvartalu 2018. planirano je otvaranje šoping molova Delta Planet u Banjaluci, investicije od 70 miliona evra i Varni - investicije od 120 miliona evra.

Delta agrar će u ovoj godini nastaviti da širi plantaže pod voćem i stočarsku proizvodnju. Udvostručiće investicije i uložiti više od 40 miliona evra u izgradnju novog doradnog centra Pionir semena, preciznu poljoprivredu i osavremenjivanje proizvodnje.

Fabrika testenina i brašna Danubisu obeležiće 100 godina postojanja. Kompanija Yuhor otvoriće još 40 Yuhor dućana, tako da će u Srbji biti ukupno 81 Yuhor maloprodajnih radnji.

Delta holding dobitnik je nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje koje dodeljuje PKS i nagrade za društveno odgivornu kompaniju godine koju dodeljuje Srpska Asocijacija menadžera. Takođe, u izboru SAM-a, Deltin program Mladi lideri proglašen je za najbolji program za razvoj talenata. Delta motors je nagrađen za nastup na Beogradskom sajmu automobila i dobio je priznanje za uvođenje električnih automobila na tržište Srbije.

Tokom prošle godine u više od 200 odgovornih projekata uloženo je skoro milion evra, a pomoć je dobilo 44.378 ljudi. Delta fondacija obeležila je 10 godina postojanja donacijom skulpture Odande Dovde gradu Beogradu.


pošaljite komentar

Nema komentara