Vesti iz zemlje

08.11.2016. 14:39

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Mali: Nisam zadovoljan naplatom karata za Bus plus

Gradsko saobraćajno preduzeće dobilo je još deset novih Ikarbusovih niskopodnih autobusa.

Gradonačelnik Siniša Mali poručio je da će u narednim godinama vozni park GSP biti potpuno obnovljen.

Nakon primopredaje ispred Starog dvora i kraće vožnje autobusom, gradonačelnik je novinarima rekao da su to potpuno novi Ikarbusovi autobusi, sa klimom, bežičnim internetom, video nadzorom, mestima za osobe sa invaliditetom. 

„Oni će se već od sutra naći na ulicama Beograda“, rekao je Mali i dodao da su to velike investicije za grad Beograd, koje građani vide. 

Mali je podsetio da je i pre mesec dana GSP dobio deset takvih autobusa, navodeći da je ukupno prošle i ove godine nabavljeno 55 novih autobusa za GSP, od čega pet elektroautobusa, a 50 solo autobusa. 

„Malo po malo, potpuno menjamo vozni park i ispunjavamo obećanje koje smo dali-da ćemo u narednih nekoliko godina potpuno obnoviti vozni park“, rekao je Mali. 

Osim investicija u autobuse, više od dva miliona evra biće uloženo u pogon Kosmaj, a radovi će trajati osam meseci, rekao je Mali, navodeći da je to najgori pogon u celoj infrastrukturi GSP, jer u njega nije ulagano otkad je napravljen. 

Najavio je da radovi kreću već sledeće nedelje, a biće obnovljena i cela infrastruktura tog pogona, kako bi građani dobili mogućnost za još kvalitetniji prevoz. 

„Radimo sve što možemo kako bi naš prevoz bio kvalitetniji, kako bi građani imali nove, čiste, lepše autobuse i dolazimo do onog trenutka kada ćemo moći da kažemo da je skoro pola voznog parka GSP obnovljeno“, rekao je Mali. 

Sledeće godine planirana je nabavka još bar 30 novih zglobnih autobusa i bar deset novih soloautobusa, rekao je Mali i dodao da će GSP dobiti još deset autobusa u januaru ili februaru, koji će ići u pogon Kosmaj. 

„Oko stotinu autobusa za samo dve godine nije mala stvar i sigurno će doprineti kvalitetu prevoza u našem gradu“, rekao je Mali. 

Gradonačelnik je rekao da nije zadovoljan naplatom karata i apelovao na građane da plaćaju prevoz, ali je, kaže, zadovoljan i ponosan što se građani voze u autobusima proizvedenim u domaćoj fabrici. 

„Politika grada je da kupujemo domaće. Nama je važno da podržimo tu fabriku, ovo su sjajni autobusi. Ne želim, uz dužno poštovanje, da kupujemo autobuse iz Poljske“, rekao je Mali.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.