Markione: Proizvodnja fijata 500L ostaje u Srbiji, od njega pravimo električno vozilo

  • 01.06.2018

  • 18:45

  • B92, BETA, TANJUG

  • 0

Proizvodnja fijata 500L ostaje u Srbiji, izjavio je u godišnjem govoru generalni predsednik i direktor kompanije Fijat Krajsler Automobili (FCA) Serđo Markione.

Italijanski sajt Blogo koji prenosi sukcesivno to izlaganje, ne pominje da li ima detalja plana Fijata za Kragujevac, ali ističe da je Markione rekao da je "fiat 500 idealan da postane 100 odsto električni model", za Evropu.

"Fijat 500 je idealno vozilo za potpuno električno rešenje. Planiramo da iskoristimo ikonski status ovog automobila i na njega primenimo zelenu tehnologiju, proširujući opseg modela", izjavio je Markione, dodajući da će modeli 500X i 500L dobiti hibridne motore. 

Markione je, predstavljajući petogodišnju poslovnu strategiju FCA, najavio niz poteza, među kojima je najava lansiranja "fijata pande" na električni pogon, povratak modela "500 giardiniera" i povećanje proizvodnje premijum modela u Italiji. 

Najavio je selidu proizvodnje "pande" iz Italije u Poljsku i veću posvećenost novim modelima Fijatovih marki "Maserati" i "Alfa Romeo". Takođe je rekao da će dug Fijata do kraja ovog meseca pasti na nulu. 

Poslovna strategija se odnosi na period od 2018-2022. godine i predstavlja veliko finale za Markionea, koji je 14 godina proveo na čelu Fijata.

pošaljite komentar

Nema komentara