Menadžer Imleka: Budućnost jogurta je prirodni zaslađivač

FOTO: Pexels
  • 02.12.2019

  • 08:05

  • Nova ekonomija

  • 0

Imlek u budućnosti planira da se još bolje pozicionira na regionalnom tržištu "funkcionalne hrane”, odnosno proizvoda čije biološke karakteristike pozitivno utiču na zdravlje potrošača, izjavio je regionalni menadžer za razvoj novih proizvoda te kompanije Ivan Zorić na panel diskusiji organizovanoj povodom 60 godina rada Instituta za prehrambenu tehnologiju i biohemiju.

Kao primer je naveo brend Balans Plus, koji je nastao pre više od deset godina kao prvi domaći probiotski jogurt, iako na prvi pogled tržište nije imalo takve preferencije.

Zorić je naveo da je Balans ove godine proširio svoju paletu obogaćivanjem proizvoda sastojcima koji pospešuju imunitet, a da su 2019. godine najviše investirali u novu kartonsku ambalažu, njen izgled i prezentaciju.

Tržišni trendovi ukazuju da potrošači najviše vole zaslađene proizvode sa dosta voća, zbog čega je Imlek lansirao voćni jogurt sa stevijom kao prirodnim zaslađivačem. 

"Potrošači nisu u velikoj meri prihvatili proizvode sa veštačkim zaslađivačima, [prevashodno zbog] dostupnih informacija i brige o zdravlju. Budućnost je upotreba prirodnih zaslađivača dobijenih iz korena cikorije”, ocenio je Zorić.

Naveo je i da se prehrambena industrija razvija samo putem inovacija, a da svojim četiri hiljade farmera-kooperanata pomažu da razviju stočni fond i kupuju mehanizaciju.

Institut za prehrambenu tehnologiju i biohemiju svečano je u petak obeležio 60 godina rada, u okviru proslave veka postojanja Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Tim povodom, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), održana je svečana akademija u Velikoj sali Poljoprivrednog fakulteta.

PROČITAJTE JOŠ: DIREKTOR MARSA: ISTI KVALITET SLATKIŠA U CELOJ EVROPI

DA LI SMO SPREMNI ZA ROBO PLJESKAVICE?


pošaljite komentar

Nema komentara