Mihajlović: Srbija danas politički i ekonomski stabilna zemlja

  • 31.05.2018

  • 11:34

  • B92

  • 0

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je sa senatorom Alenom Rišarom o unapređenju saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukturnih projekata.

"Kao što znate, Srbija je danas politički i ekonomski stabilna zemlja što nas čini otvorenima za nove investicije i velike projekte. Imamo odlične odnose sa francuskim kompanijama, pre svega mislim na 'Vansi' i ugovor o koncesiji aerodroma 'Nikola Tesla', kao i na projekat izgradnje deponije 'Vinča', za koju će Ministarstvo koje vodim pružžiti punu podršku gradu Beogradu i izdati blagovremeno sve potrebne dozvole i licence”, rekla je Mihajlovićeva. 

Ona je, kako je saopšteno, istakla da je saradnja sa Francuskom u oblasti železničkog saobraćaja od izuzetnog značaja za Srbiju. 

"Srbija više nema problema u obezbeđivanju finansijskih sredstava i investicija za projekte u železničkoj i drumskoj infrastrukturi. Za nas je važna saradnja sa francuskim partnerima, jer na taj način razmenjujemo iskustvo sa najboljima", rekla je Mihajlovićeva. 

Alen Rišar, koji je specijalni izaslanik francuskog ministra spoljnih poslova, je istakao da je politička i ekonomska situacija u Srbiji ohrabrujuća i da postoje osnove za investiranje u velike infrastrukturne projekte. 

"Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma je veoma važan. Čeka nas ozbiljan rad i uveren sam da će se sve razvijati na konstruktivan i efikasan način. Pored toga, sporazum koji imamo sa Gradom oko izgradnje deponije je znak poverenja i siguran sam da ćemo uz podršku Vlade Srbije sve obaviti u skladu sa EU standardima zaštite životne sredine”, rekao je Rišar. 

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji metroa u Beogradu. 

"U pitanju je veoma važan projekat, razgovaramo o izvorima finansiranja i sigurna sam da će Vlada Srbije izdvojiti značajna sredstva za njegovu izgradnju", rekla je Mihajlovićeva.

pošaljite komentar

Nema komentara