Vesti iz zemlje

30.03.2016. 13:44

Večernje novosti

Autor: Nova Ekonomija

Na Sajmu nautike prva prodata jahta od 380.000 evra

Najskupocenija plovila izložena na Sajmu nautike, baš poput najskupljih automobila već prvog dana salona dobiju novog vlasnika.

Isti slučaj je i sa jahtom „monterej 360 SC“ vrednom 380.000 evra, najskupljim plovilom koje će od 30. marta do 3. aprila biti izloženo na 38. Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova koji se održava u Beogradu koja je već prodata.

„Ljudi jednostavno iskoriste priliku i umesto da čekaju nekoliko meseci na isporuku, željeno plovilo kupe odmah i ne gube nautičku sezonu“, kaže menadžer projekta Beogradskog sajma Miroslav Grgić najavljujući ovu manifestaciju. 

Nautičari ističu da prema merilima koja važe u ovoj branši 380.000 evra i nije neki veliki iznos za luksuzno plovilo jer se cene kreću i po nekoliko miliona evra za plovila slične vrste koja se kupuju u regionu. 

„Ima mnogo novopečenih bogataša koji kupuju plovila koja i ne koriste više od 20-ak dana godišnje. To u suštini i nisu nautičari“, objašnjava Krsta Pašković, poznati nautičar i jedan od organizatora sajma – na ovom sajmu će biti i čamaca koji ne koštaju ni hiljadu evra a koji će svojim vlasnicima pružiti mnogo čarobnih trenutaka na reci. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.