Narodna stranka: Vlada da nadoknadi poljoprivrednicima štetu od grada

  • 14.06.2018

  • 16:04

  • Beta

  • 0

Narodna stranka pozvala je danas Vladu Srbije da sazove hitnu sednicu na kojoj će doneti odluku da povlačenjem sredstava iz budžetske rezerve, poljoprivrednim gazdinstvima nadoknadi štetu izazvanu gradom.

Navodeći da je "neodgovorna vlast ostavila dva miliona ljudi na nemilost gradu", potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da je "skandalozno i nedopustivo da država za protivgradne strelce, koji neprekidno dežuraju svakog dana u godini, izdvaja 4.000 dinara mesečno".

"Apsolutna odgovornost za štete nastale kao posledica grada je na državi koja nije bila u stanju da organizuje sistem protivgradne zaštite. Svake godine slušamo da nema novca za protivgradne rakete, što nije tačno, novca ima, ali ga država nije uložila u ovaj sistem i za to neko mora da odgovara", kazao je Aleksić.

On je kazao da je Narodna stranka i prilikom usvajanja budžeta Srbije tražila da se povećaju iznosi namenjeni protivgradnoj zaštiti, ali da je taj zahtev odbijen.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je ranije danas da su ekipe iz lokalnih samouprava od jutros na terenu kako bi se sagledalo kompletno stanje na poljoprivrednom zemljištu posle jučerašnjeg nevremena koje je pogodilo veći deo Srbije .

"Najviše udara grada bilo je na teritoriji Arandjelovca, Topole, Priboja, Užica i Požarevca, Smederevske Palanke. Juče je država ispalila ukupno 1.164 rakete", rekao je Nedimović za "Blic".

pošaljite komentar

Nema komentara