Novi Sad izdvaja 10 miliona dinara za testove na drogu za đake

  • 24.05.2017

  • 15:14

  • Beta

  • 0

Grad Novi Sad će rebalansom budžeta obezbediti 10 miliona dinara za kupovinu testova na narkotike, koji bi trebalo da početkom naredne školske godine budu podeljeni roditeljima učenika sedmog i osmog razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola u gradu.

To je danas zaključeno na sednici lokalnog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

"Narkomanija sve više uzima maha među našom decom u srednjim, pa čak i osnovnim školama. Grad zajedno sa roditeljima mora preduzeti sve potrebne mere da se ona suzbije, a jedna od najefikasnijih mera je prevencija. Roditelji će se sami opredeliti da li će besplatne testove iskoristiti za svoju decu ili neće, da li će ih negde sačuvati kao opomenu ili će se odlučiti da ih bace ili poklone nekome", rekao je predsednik Koordinacionog tela i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Vladimir Jelić.

Prema njegovim rečima, plan je da se tom merom "deca odvrate od toga da uopšte probaju drogu, jer znaju da mogu biti otkriveni".

"Grad Novi Sad biće prvi koji je objavio rat narkomaniji među najmlađima na ovaj način, a ako se pokažu dobri rezultati, verujem da će naš primer slediti i drugi. Apelujemo na roditelje da sarađuju u ovoj akciji, jer se mnogima dešavalo da otkriju da im je dete narkoman kada bude već prekasno", kazao je Jelić.

Kako je rečeno na sednici, reč je o 25.000 testova. Nabavke će realizovati škole, kao i distribuciju roditeljima.


pošaljite komentar

Nema komentara