Osnovana Grupacija za građevinarstvo u Privrednoj komori Vojvodine

  • 29.11.2017

  • 11:00

  • Tanjug, eKapija

  • 0

U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) održana je konstitutivna sednica Grupacije za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju u okviru Udruženja industrije PKV, koja broji 11 članova.

"Grupacija za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju predstavlja veoma razvijen segment sa širokim brojem kompanija. Na tom tržištu je uvek veoma dinamično, jer je njihovo poslovanje u direktnoj vezi sa celokupnim razvojem privrede, razvojem infrastrukture, potrošnjom i dugoročnim kreditiranjem. U Grupaciji su prisutni značajni predstavnici sva tri sastavna segmenta tog tela", istakao je sekretar Udruženja industrije PKV Zoran Trpovski, koji je predsedavao radom Grupacije.

U saopštenju PKV se navodi da je za predsednika Grupacije izabrana tehnička direktorka kompanije Polet iz Novog Bečeja Vesna Zvekić, a za zamenika predsednika pomoćnika generalnog direktora kompanije Slovan Progres iz Selenče Vladimir Poljovka.

Konstituisanjem Grupacije za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju, oformljene su sve tri grupacije u Udruženju industrije PKV koje su bile obrazovane na sednici Odbora udruženja. Pored pomenute, tu su i Grupacija za metalnu i elektroindustriju, kao i Grupacija za energetiku i energetsko rudarstvo, zaključuje se u saopštenju PKV.

pošaljite komentar

Nema komentara