Otvoren 12. Međunarodni sajam poljoprivrede u Subotici

  • 01.06.2018

  • 13:49

  • RTS

  • 0

U subotičkoj Hali sportova otvoren je 12. Međunarodni sajam privrede. Do subote se predstavlja 180 izlagača iz sedam zemalja regiona.

Privreda Severnobačkog regiona poslednje tri godine beleži pozitivne trendove u spoljnotrgovinskoj razmeni, čulo se na svečanom otvaranju Sajma.

"U sinergiji grada, privrednika i komore, u prošloj godini ostvarili smo dve milijade dolara prometa sa inostranstvom, radili smo sa svakom državom iz Evropske unije sa suficitom", naglasio je Slobodan Vojinović, v. d. direktora Regionalne privredne komore.

Lokalna samouprava posebnu pažnju posvećuje razvoju turizma na Paliću, a ta privredna grana je u fokusu ovogodišnje manifestacije.

U toku su javna ulaganja u postojeće objekte na Paliću, kako bi se povećala njihova atraktivnost i funkcionalnost, rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice:

"Prioritet u investiranju u razvoj Palića ima privatni sektor. U toku su razgovori sa potencijalnim investitorima, zainteresovanim za ulaganje u izgradnju hotela sa velnes sadržajima. To je sadržaj koji u ovom trenutku nedostaje Paliću."

Turistički poslenici iz regiona pokazuju veliko interesovanje za srpsko tržište.

"Nama u Morahalomu jako je važno srpsko tržište jer najviše gostiju nam dolazi iz Srbije. Zato nam je bitan i nastup na sajmovima u Subotici, Novom Sadu i Beogradu", ističe Čaba Pakši, iz Banje "Eržebet" Morahalom, Mađarska.

"Vi dođete na više dana i to nam se dopada", kaže Tomaž Rogelj, direktor Turističke organizacije Bleda, Slovenija. "Mi bismo želeli da gosti ostanu duže kako bismo im pokazali ono što imamo."

Ulaz na subotički Sajam privrede koji traje do subote je slobodan, a posetioci koji popune anketu mogu da očekuju i vredne nagrade. 

pošaljite komentar

Nema komentara