Otvorene ponude za gradnju drvenih kućica na Savskom jezeru

  • 17.04.2018

  • 14:55

  • Večernje Novosti

  • 0

Javno preduzeće Ada Ciganlija nastavlja da ulaže u vizuelni identitet omiljenog izletišta.

Tako će biti otvorene ponude za drvene tipske kućice, koje će od ove sezone krasiti deo Savskog jezera. Ideja je da u naredne tri godine ova novina bude proširena duž celog šetališta. Međutim, zakupce će to koštati više nego do sada.

Prvih devet kućica biće raspoređeno na pojedinim lokacijama, koje će naknadno biti objavljene. Zasada se ne zna da li će se u njima naći i prodavci kokica, ali izvesno je da će pod krovom drvenih objekata biti mali privrednici.

"Do sada je postojala praksa da oni koji zakupe prostor na jezeru donose svoju tezgu", kaže za Večernje novosti Miodrag Jović iz Ade Ciganlije.

"To se nije baš najbolje uklapalo u okolinu, ali pronašli smo rešenje. Želimo da unificiramo kompleks, pa su drvene kućice namenjene za prodaju voća, ceđenih sokova, suvenira, nakita, grafike, ali i drugih proizvoda.

Ponude zainteresovanih firmi za obezbeđivanje ovih posebnih objekata biće danas stavljene na sto. Komisija će ih razmotriti i odabrati najpovoljniju. Do 1. maja kućice površine oko tri kvadrata trebalo bi da budu završene i postavljene na Adi.

Uprkos dobroj nameri preduzeća da unapredi izgled izletišta, zakupcima to možda neće ići naruku. Njihov ugovor za prodaju proizvoda ističe 30. aprila, a da li će se saradnja sa preduzećem nastaviti, zavisi od visine najma koju Ada bude odredila

pošaljite komentar

Nema komentara