Pašalić: Očekujem da policija izvesti tužilaštvo i sud o primedbama u slučaju Savamala

  • 13.10.2017

  • 10:09

  • 0

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da je slučaj rušenja objekata u Savamali u ovom trenutku u rukama policije, tužilaštva i suda i da očekuje da ih policija izvesti po primedbama koje su upućene u tom slučaju.

Pašalić je u intervjuu za Novi magazin rekao da je još 19. februara taj slučaj sa pozicije zaštitnika arhiviran, iscrpljena su sva sredstva koja su bila na raspolaganju osim tog javnog zahteva za razrešenje koji se može tumačiti na više načina.

Na pitanje da li će pošto policija završi posao, postupati po pojedinačnim pritužbama oštećenih, Pašalić je potvrdno odgovorio.

"Apsolutno, predmet je arhiviran u smislu dosadašnjih procedura, ali to je globalni slučaj koji će izroditi mnogo pojedinačnih i svakako da će zaštitnik građana postupati po pritužbama svih koji se budu javili", istakao je on.

Pašalić je rekao da je za dva i po meseca koliko je na funkciji zaštitnika, kroz kancelariju ombudsmana prošlo 120 ljudi i da se njihove pritužbe u najvećem broju odnose na oblast pravosuđa, zatim rad određenih institucija, često u lokalu, koje su se oglušile određeno pravo.

Zaštitnik je, kako je rekao, od 12. oktobra krenuo u obilazak Srbije, prvo na jug a onda i u njene ostale delove.

pošaljite komentar

Nema komentara