Palma priredio prijem za 2.000 socijalno ugroženih Jagodinaca i delio im od 2.000 do 12.000 dinara

  • 25.12.2017

  • 12:29

  • Beta

  • 0

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je danas priredio prijem za građane lošijeg materijalnog stanja, pre svega za porodice sa više dece, starije i bolesne.

Oni koji su tražili pomoć dobijali su na prijemu od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa.

"Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece. Nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica s većim brojem dece, što znači da naša borba protiv 'bele kuge' ima efekat", rekao je Marković. 

Marković je naveo da su za pomoć su dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove, dok niko nije tražio da se reši neki infrastrukturni problem jer su, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima asfaltirane i sva infrastruktura je rešena još pre pet godina.

"Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a gradićemo kanalizaciju u tri najveća sela", rekao je Marković.

"Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi Gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate, ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju svoje telefonske račune, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova". 

"Poljoprivredni prizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište. 

Marković je dodao da u Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni dizalica za odnošenje nepropisno parkiranih vozila. 

"Naša politika je da su korisnici budžeta gradjani i tako ćemo raditi i ubuduće", izjavio je on. 

"Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za djake, studente, penzionere, poljoprivrednike... kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana", rekao je Marković.

pošaljite komentar

Nema komentara