Popović: Izrael će Srbiji dati na raspolaganje savremene tehnogije

  • 31.05.2018

  • 09:49

  • RTS

  • 0

Izrael će Srbiji dati na raspolaganje savremene tehnogije za satelitske snimke u kosmosu, koji će se u našoj zemlji koristiti za oblasti poljoprivrede i vodoprivrede, ali i najnovije tehnologije, kao što je "Internet stvari", izjavio je ministar za inovacije i tehološki razvoj Nenad Popović.

Nenad Popović je to rekao posle sastanka sa izraelskim ministrom za nauku i tehnologiju Ofirom Akunisom u Jerusalimu, gde učestvuje na Međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Thinking out of the box".

Popović i Akunis su razgovarali o nastavku saradnje dve zemlje u oblastima kao što su kosmičke tehnologije i inovacije.

"Tim tehnologijama Srbija ulazi u novu, tenhološku i digitalnu budućnost", istakao je Popović u izjavi za Tanjug.

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovorena i saradnja Srbije i Izraela u oblasti start-ap zajednica i naučno-istraživačkih instituta.

Očekuje da Akunis do kraja godine poseti Srbiju, kako bi se upoznao sa svim inovacionim potencijalima koje ona poseduje.

Popović je učesnik Međunarodne konferencije o nauci i tehnologiji u Izraelu, koja za cilj ima upoznavanje drugih zemalja sa izraelskim tehnološkim i naučnim dostignućima i razmenu iskustava zemalja o inovacijama.

Pored srpskog, na konferenciji učestvuju ministri iz sfere nauke i inovacija iz više od 25 zemalja, vodeći izraelski naučnici i predstavnici diplomatskog kora.

pošaljite komentar

Nema komentara