Vesti iz zemlje

02.11.2016. 16:13

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Poreska uprava pokrenula kampanju ‘Porez plati da ti se dobrim vrati’

Poreska uprava (PU) Srbije pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom „Porez plati da ti se dobrim vrati“, kako bi ukazala građanima na značaj i dobrobit plaćanja poreza.

Tu edukativnu kampanju je PU Srbije pokrenula u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, navedeno na sajtu PU.

U okviru projekta „Podrška edukaciji poreskih obveznika na inovativan način“, urađen je video serijal edukativnog karaktera od 40 epizoda, kako bi se građani motivisali da plaćaju porez, kao i da bi se ukazalo na dobrobiti koje nosi uređeni poreski sistem.

Prema rečima direktorke PU Dragane Marković, namera je da se i na ovaj način rad uprave približi građanima i pojasni im se zbog čega je važno plaćati poreze.

„Građanima želimo da ukažemo na važnost uzimanja fiskalnih računa, ali i na načine na koji pojedini trgovci pokušavaju da nas prevare i da ne plate porez zarad lične koristi“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, plaćanje poreza je važno zbog vrtića, škola, domova zdravlja, bolnica, kao i penzija, jer, kako je navela, ko plaća porez, taj poštuje državu Srbiju i misli na budućnost i razvoj zemlje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.