Potpisan protokol o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji

  • 08.11.2018

  • 09:55

  • Tanjug

  • 0

Velili broj Srba radi u Sloveniji Ilustracija FOTO: Pexels

Srbija i Slovenija su potpisale Protokol o sprovođenju Sporazuma između vlada dve zemlje o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji.

"Ovaj Protokol predstavlja nastavak saradnje koja je započeta u julu, kada je naša Skupština ratifikovala Sporazum o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji koji su potpisale naše dve zemlje. Tim Sporazumom smo stvorili osnovu da naše Nacionalne službe za zapošljavanje potpišu još jedan tehnički sporazum i omogućili razmenu podatka kada je u pitanju zapošljavanje i migracija zaposlenih", izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević 

Prema njegovim rečima, veliki broj državljana Srbije radi u Sloveniji, a ovim Sporazumom, Srbija želi da zaštiti njihova prava i da im omogući da rade u skladu sa slovenačkim zakonima. 

Slovenačka ministarka za rad, porodicu, socijalna pitanja i jednake mogućnosti Ksenija Klampfer istakla je da se nada da će njena poseta Srbiji doprineti da saradnja dve zemlje nastavi da se kreće uzlaznom putanjom. 

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde, jer je cilj sastanka bio potpisivanje Protokola kao i razgovor o otklanjanju bilo kakvih nelagodnosti sa kojim bi srpski radnici mogli da se susretnu u Sloveniji, a sve sa željom da dodatno unapredimo saradnju naše dve zemlje", rekla je ministarka Klampfer. 
pošaljite komentar

Nema komentara