Vesti iz zemlje

13.05.2018. 07:48

B92

Autor: Nova Ekonomija

Pre letovanja obavezno proveriti agenciju i ugovor koji se sklapa

Da se letovanje ne bi pretvorilo u katastrofu, pre puta potrebno je dobro proveriti s kojom i kakvom agencijom se putuje i kakav se ugovor s njom sklapa.

Situacija koje su se dešavale nekoliko godina ranije, kada su putnici, i pored plaćanja aranžmana, ostali kratkih rukava, sada gotovo da nema, značajan deo pritužbi reši se u korist putnika/potrošača, ali opreza nikad dovoljno.

Najveći broj domaćih turista se na destinaciji koju su odabrali dobro provede i bude zadovoljan uslugom i ispunjenjem ugovora jer su pritužbe retke. Naime, u odnosu na ukupan broj putnika, žali se manje od jednog procenta, ali ima i onih koji se s odmora vrate nezadovoljni. Domaći turisti najčešće se žale na kvalitet prevoza i/ili smeštaja, potom zbog udaljenosti smeštaja od mora, ima žalbi vezanih za vodiče, kao i predstavnike agencija. 

Uz to, ima i žalbi koje uopšte ne zavise od agencije pa se neki putnici, recimo, žale zbog naplate parkinga ili velikog broja komaraca, čak i nedovoljno slanog mora ili da plaža nije udobna. 

Dakle, početak sezone godišnjih odmora je na pragu, mnogi građani već obilaze turističke agencije u potrazi za aranžmanom koji im najviše odgovara. Pritom, naravno, vode računa o tome da, birajući odgovarajuću destinaciju, pronađu i ponudu najbolju za kućni buyet, ali je najvažnije izabrati agenciju koja valjano radi i povesti računa o tome da se ponuda poklapa s onim što putnik želi, piše Dnevnik.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.