Predstavnici deset firmi iz nemačke traže dobavljače iz Srbije

  • 30.03.2017

  • 14:21

  • Beta

  • 0

Predstavnici 10 firmi iz nemačke pokrajine Severna Rajna Vestaflija iz metalskog sektora razgovarali su u Beogradu sa potencijalnim dobavljačima iz Srbije. Za te razgovore kvalifikovalo se 90 srpskih kompanija.

Razgovori su održani u Privrednoj komori Srbije u okviru projekta Dobavljačka incijativa nemačkih kompanija, a najavljeno je da će uskoro biti održani takvi susreti i sa dobavljačima iz prehrambenog sektora. 

Izvršni član Upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap podsetio je da je taj projekat počeo pre dve godine i da se pokazalo da u Srbiji ima dosta malih i srednjih preduzeća koja ispunjaju uslove da budu dobavljači nemačkim firmama. 

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da firme iz Srbije mogu i cenom i kvalitetom da se takmiče sa konkurencijom. 

On je ocenio da firme koje postanu dobavljači velikih kompanija moraju da ispune visoke standarde, čime podižu svoju konkurentnost za dobijanje novih poslova. 

Projekat Dobavljačka inicijativa nemačkih kompanija iz pokrajine Severna Rajna Vestfalija organizuje Nemačko-srpska privredna komora u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Industrijsko-trgovinskom komorom grada Dortmunda, nemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.), uz podršku NRW International GmbH i Evropske mreže preduzetništva.


pošaljite komentar

Nema komentara