'Rajaner' priznao sindikate da bi sprečio štrajkove

  • 15.12.2017

  • 13:00

  • 0

Niskobudžetni irski avioprevoznik Rajaner preinačio je svoje dugogodišnje odbijanje da prizna sindikate pilota u nastojanju da spreči najavljene štrajkove u jeku božićne sezone.

Generalni direktor Rajanera Majkl Oliri rekao je da aviokompanija želi da smanji zabrinutost korisnika da bi njihova putovanja mogla da budu poremećena štrajkovima pilota iduće nedelje.

Piloti Rajnera u Irskoj i Nemačkoj glasali su da preduzmu akcije tokom praznične sezone u sporovima oko plate i uslova rada. Italijanski i portugalski sindikati pilota takođe su zapretili štrajkovima narednih dana.

Aviokompanija je navela u saopštenju da želi da počne pregovore sa sindikatima pilota u više zemalja i da ih prizna kao reprezentativne. Pisma su upućena sindikatima pilota u Irskoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji, Španiji i Portugalu.

Aviokompanija je ranije ove nedelje saopštila da neće pregovarati sa sindikatima niti ih priznati. Međutim Oliri je rekao danas da je najbolji način da se izbegnu štrajkovi da se razgovara sa pilotima kroz priznati sindikalni proces i da su oni "spremni to da učine".

Ta kompanija je pod pretnjom da bude suočena sa prvim štrajkom pilota Rajanera dosad, pošto su sindikati najavili za danas obustavu rada u Italiji, a u Irskoj i Portugalu štrajkove 20. decembra. Nemački piloti su najavili da bi mogli da se pridruže.

pošaljite komentar

Nema komentara