Vesti iz zemlje

28.08.2018. 13:19

Blic

Autor: Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Raspisan tender za izradu prvog ugovora u vezi beogradskog metroa

Projekat „Beogradski metro“ pokrenut je sa mrtve tačke pošto je Sekretarijat za investicije Beograda danas raspisao tender za izradu Elaborata zaštite životne sredine za koridor planirane dve linije metroa.

Svi zainteresovani imaju rok da se prijave do 27. septembra, a ko pobedi na ovom konkursu kasnije će pokušati da utvrdi sve „opasnosti“ i negativne strane koje može da ima gradnja prve dve linije metroa po životnu sredinu.

Kako stoji u konkursu, „cilj je utvrditi opšti, direktni i indirektni uticaj planiranih aktivnosti na različite ekološke aspekte: ljudska bića, floru i faunu, zemljište, vazduh, klimu, pejsaž, materijalna dobra i kulturno nasleđe“.

Podsetimo, prema najnovijim planovima prva linija metroa bi išla od Makiškog polja do Mirijeva (prva faza do Ade Huje), a druga od Zemuna do Ustaničke ulice (možda čak i Mirijeva).

Kako su obećali gradski čelnici, gradnja metroa trebalo bi da počne 2020. godine.

Inače, pre samo nedelju dana održana je i konstitutivna sednica Radne grupe za podršku praćenja izgradnje metroa u Beogradu, na kojoj su definisani ciljevi rada i razmatran planski i pravni okvir za realizaciju izgradnje metroa.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.