Vesti iz zemlje

15.08.2017. 16:43

Tportal

Autor: Nova Ekonomija

Sberbanka pleni imovinu Agrokora i u Srbiji

Preduzeće Jamnica iz sistema koncerna Agrokor objavila je da je Sberbanka iz Ljubljane pokrenula protiv te kompanije dva izvršna postupka u Sloveniji i Srbiji.

Kako je Jamnica objavila preko zagrebačke brze, filijala Sberbanke iz Zagreba pokrenula je postupak u Srbiji zbog kredita za koje je Jamnica preuzela garancije.

Kako se navodi u obaveštenju, Sberbanka Ljubljana je pokrenula protiv Jamnice dva izvršna postupka, i to pred Privrednim sudom u Beogradu i pred Okružnim sudom u Ljubljani, zbog kredita u iznosu od 3,28 miliona evra za koji je Jamnica preuzela jamstvo, prenosi T-portal. 

Pored toga, Sberbanka Zagreb, takođe je pokrenula izvršni postupak pred Privrednim sudom u Beogradu zbog kredita u iznosu od 255,28 miliona kuna (34,5 miliona evra) za koji je Jamnica dala garancije. 

Ti sudski postupci pokrenuti protiv Jamnice pominju se i u mesečnom izveštaju vanredne uprave Agrokora objavljenom prošle nedelje, u kojem se navodi da je u proteklom periodu formalno pokrenut niz sudskih i plenidbenih postupaka protiv Agrokora i povezanih društava, kao i tri arbitražna postupka u Londonu. 

U izveštaju, koji se odnosi na period od 10. jula do 10. avgusta, navodi se da je postupke plenidbe protiv Agrokora i Jamnice u Sloveniji pokrenula Sberbanka Ljubljana, prema Agrokorovim udelima u Merkatoru i poslovnom udelu u trgovačkom društvu Jamnica mineralna voda. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.