Stamatović zahteva hitan sastanak sa Anom Brnabić

  • 13.06.2018

  • 12:36

  • Beta

  • 0

Milan Stamatović FOTO: N1

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović zatražio je danas hitan sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i resornim ministrima, na kome bi zajednički razmotrili opravdanost donošenja odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode "Zlatibor" i prethodne Uredbe o proglašenju Parka prirode "Zlatibor", saopštila je ta opština.

Skupština opštine Čajetina donela je 1. juna odluku da ne učestvuje u postupku Ranog javnog uvida u Prostorni plan, dok Ustavni sud ne odluči o zakonitosti Odluke i Prostornog plana koje je donela Vlada Srbije.

"Hitnost ovog sastanka uslovljena je, upravo, činjenicom da Rani javni uvid pomenutog Prostornog plana ističe već u petak, 15. juna, nakon čega se Nacrt ovog planskog dokumenta može staviti na javni uvid, što podrazumeva definisanu i predloženu konačno definisanu granicu obuhvata ovog planskog dokumenta", navodi se u saopštenju

Skupština opštine Čajetina ocenila je i da je teritorija obuhvaćena Prostornim planom znatno šira od područja koje je definisano Uredbom o njegovom proglašenju.

"Sve to je učinjeno bez navodjenja razloga, ciljeva i motiva za takav obuhvat plana, čime su, više nego očigledno, prekršene odredbe Zakona o planiranju i izgradnji, ali i interesi gradjana Čajetine koji nisu u mogućnosti da se pravovremeno pripreme za sve eventualne situacije koje mogu da proisteknu iz takvog planskog akta", navodi se u saopštenju opštine.

pošaljite komentar

Nema komentara