Tužba protiv Maje Gojković zbog neistina o Povereniku

  • 23.01.2017

  • 15:05

  • 0

Protiv Maje Gojković, predsednice Narodne skupštine podneta je tužba zbog, kako se navodi, iznošenja neistine za skupštinskom govornicom, koju su potom preneli mnogi mediji. Tužbu je Višem sudu u Beogradu podneo građanin Dragan Marić koji je na ime naknade nematerijalne štete, povrede dostojanstva i pretrpljenog duševnog bola tražio da mu se isplati odšteta od 15 miliona dinara.

Kako je naveo u tužbi, predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković je u javnom obraćanju 9. decembra 2016. pred Parlamentom i milionskim auditorijumom javnog servisa Radio Televizuje Srbije, izrekla "laž o visini plate poverenika Republike Srbije" Rodoljuba Šabića:

"Njegova plata je sada nešto malo manje od 400.000 dinara. Šta kažete? Izvinjavam se povereniku, u pitanju je 376.000 dinara, a ne 400.000 dinara. Ja se duboko izvinjavam zbog greške od 25.000 dinara", citirane su u tužbi reči podpredsednice skupštine.

Marić kaže da su navedenu izjavu preneli brojni mediji, a da je potom "predsednica pokušala da demantuje laž tvrdnjom da je plata poverenika od 400.000 dinara istinita".

"Tužilac predlaže da Viši sud u Beogradu tužbu dostavi tuženoj strani na odgovor, da se u dokaznom postupku pročitaju dostavljeni dokazi, da se u svojstvu parnične stranke sasluša tužilac Dragan Marić, da se odredi psihijatrijsko veštačenje, kako bi se utvrdio stepen i jačina duševnih bolova tužioca, shodno članu 200 ZOO, i da se kao svedok sasluša Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine", stoji u tužbi.

Tužilac traži, navodi se dalje, i da sud prihvati odštetni zahtev protiv Republike Srbije, ako ne i da dosudi veći, što bi poslužilo kao primer za sve državnike i izabrane predstavnike vlasti da ne smeju da lažu i varaju narod i građane.

Marić je istakao da očekuje da će pravosuđe u ovom slučaju postupiti ekspresno, kao u slučaju tužbe koju je ministar policije Nebojša Stefanović podneo protiv NIN-a.

On je, podsetimo, već podneo tužbu protiv premijera Aleksandra Vučića jer je nekoliko puta obmanuo javnost u Srbiji da su u Savamali srušene "tri ilegalne barake". 

"Nisu srušene tri ilegalne barake, već legalni zidani objekti od kojih je jedan vlasništvo firme Iskra d.o.o. Beograd, Hercegovačka 4-6, površine 1.057 m2", piše u tužbi.


pošaljite komentar

Nema komentara