Vesti iz zemlje

10.08.2018. 12:06

Tanjug

Autor: AIESEC zove

Turska kompanija ETCII halal meso planira da iz Srbije uveze 6.000 tona govedine

Turska kompanija ETCII halal meso, koja je glavni uvoznik mesa u tu zemlju, planira ove godine iz Srbije da uveze do 6.000 tona goveđeg mesa.

To je izjavio predstavnik kompanije Dželal Naz i dodao da je plan za sledeću godinu, uvoz od 10.000 tona.

U pitanju je kompanija koja je iz fabrike Srem Šid već izvezla 1.000 tona goveđeg mesa, a Naz kaže da su veoma zadovoljni kvalitetom goveđeg mesa u Srbiji i da planiraju sledeće godine da uvezu iz Srbije 10.000 tona mesa.

Naz ističe da sa Srem Šidom farbikom imaju intenzivne kontaktne u poslednjih četiri i po meseca i da su u poslednja dva meseca uspeli da dogovore odgovarajući standard mesa namenjenog turskom tržištu.

„Sada radimo besprekorno i prezadovoljni smo kvalitetom mesa koje je izvezeno iz Srbije. Iz Srem Šida smo izvezli oko 1.000 tona mesa i planirano da nastavimo saradnju i u narednim godinama.

Do kraja ove godine će biti uvezeno iz Srbije 5.000 ili 6.000 tona iz cele Srbije, a za sledeću godinu planiramo da uvezemo 10.000 tona iz raznih delova Srbije“, naveo je Naz. On je naglasio da je to velika kompanija koja posluje u raznim zemljama sveta i da svuda gde dođu podstaknu razvoj stočarstva.

„Glavni smo uvoznici mesa za Tursku i što se tiče kvaliteta odlično radimo svoj posao. Turska ima standarad kvaliteta po pitanju klanja, kojeg se drži koja god da je država u pitanju. To je u prvom planu“. kazao je on.

Do sada je u Srem Šidu obrađeno meso 3.000 goveda i realizovan izvoz u Tursku vredan oko 3,5 miliona evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.