U Nišu otvorena nova fabrika, posao za 1.250 radnika

  • 29.09.2018

  • 11:06

  • Tanjug, B92, Prva

  • 0

FOTO: @PredsednikRS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je filipinsku fabriku za elektronske auto-komponente "Imi" na "Loznom kalemu" kraj Niške Banje.

Vučić je za prvu rekao da će u ovoj fabrici biti zaposleno 1.250 radnika, a već ih je 74 na radnom mestu.

U fabriku u Nišu uloženo je oko 33 miliona evra, proizvodiće se elektronske komponente za automobilsku i industriju informacionih tehnologija za svoje partnere u Evropi i svetu. 

Ova kompanija posluje u sedam zemalja i trenutno zapošljava oko 14.000 radnika. 

"Vrpcu" su svečano presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i menadžment IMI-ja. 

Investicija u Niškoj Banji je vredna više od 33 miliona evra i u fabrici će se proizvoditi elektronske komponente za automobilsku i industriju informacionih tehnologija u Evropi i zemljama gde IMI imaju svoje proizvodne pogone i poslovne partnere. 

U fabrici, koja je izgrađena na 14.000 metara kvadratnih, biće zaposleno oko 1.250 radnika do 2027. godine, među kojima će biti 500 inženjera. 

Prisustvuju i direktor kompanije IMI Žil Bernard, direktor kompanije IMI u Nišu Radoslav Georgijev, regionalni direktor za operacije u EU Erik Serž de Kandido, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i drugi gosti. 

Fabrika je izgrađena u industrijskoj zoni Lozni kalem. 

IMI posluje u sastavu svetski poznate kompanije Ajala. 

Kompanija IMI proizvodi preciznu elektroniku za vozila, poznatiju kao EMS sistemi. Posluje u osam zemalja i zapošljava oko 17.000 radnika. 

IMI je u Niškoj Banji izgradio svoju 15. fabriku u svetu. 

Kompanija IMI je osnovana na Filipinima 1980. godine, a evropski ogranak 1997. u Bugarskoj. 

Investitor je odlučio zbog rasta u automobilskom sektoru da otvori novi proizvodni pogon u jugoistočnoj Evropi i kao za lokaciju je izabrao grad Niš.

pošaljite komentar

Nema komentara