Veselinović (NDMBGD) pozvan da služi kaznu zatvora

FOTO: Ne davimo Beograd
  • 05.09.2019

  • 16:38

  • Nova ekonomija

  • 0

Aktivista Inicijative Ne davimo Beograd (NDMBG) Dobrica Veselinović pozvan je na odsluženje kazne zatvora zbog organizovanja jednog od protesta povodom rušenja u Savamali 2016. godine, saopštila je Inicijativa.

"Uprkos tome što je Inicijativa platila kaznu na koju je osuđen, Dobrici je izdat nalog za odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 20 dana", navodi se u saopštenju.

U Inicijativi kažu da su njihovi aktivisti godinama na meti "naprednjačkih vlasti", pa se tako protiv njih vodi preko 30 sudskih procesa.

NDMBGD kaže da ovi procesi, zajedno sa "medijskim blaćenjem", predstavljaju "deo kontinuiranih političkih pritisaka kako bi se građani zastrašili, a inicijativa odustala od suprotstavljanja otimačini koju sprovodi korumpirana partijska elita".

Inicijativa Ne davimo Beograd kaže da je do sada uvek uspevala da stane u zaštitu svojih aktivista koji se nađu na udaru vlasti solidarno plaćajući kazne na koje su oni osuđeni i sprečavajući teže posledice po ljude koji ne žele da ćute. 

"Ovo je prvi put da, uprkos tome što je kazna plaćena još u maju 2019. godine, aktivisti budu pozvani i na odsluženje zatvorske kazne", kaže se u saopštenju. 

PROČITAJTE JOŠ:

Firma gradskog urbaniste konsultant Zavoda za sport

Incidenti na javnoj raspravi o izgradnji gondole u Beogradu

pošaljite komentar

Nema komentara