Vesić: "Železnice Srbije" jedine odgovorne za krađu lokomotive iz Železničkog muzeja

  • 14.09.2018

  • 14:17

  • Beoinfo

  • 0

Glavna železnička stanica FOTO: Wikipedia

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu "Studija B", rekao je da su jedino "Železnice Srbije" odgovorne za ono što se desilo u ložionici nekadašnje Glavne železničke stanice.

"One su bile dužne da obezbede tu imovinu", kazao je Vesić.

On je označio bezbednosni propust kao glavni uzrok štete nastale u Železničkom muzeju.

"Radi se o vrednim muzejskim eksponatima i ja ne znam zašto oni nisu dobro čuvani. "Železnice" su jedine odgovorne, jer Železnički muzej pripada njima, a to su upravo njegovi eksponati i svako drugo prebacivanje odgovornosti na bilo koga drugog je samo skidanje odgovornosti sa onih koji su zapravo krivi što se ovo dogodilo", kazao je Vesić.

On je precizirao da je juče tim povodom održan sastanak na kome je posredovao Grad Beograd.

"Grad Beograd nema nikakve veze sa tim događajem, ali smo bili tu zajedno sa preduzećima "Beograd na vodi" i "Železnice" i tada je dogovoreno da "Železnice" obezbede prostor, što je i trebalo od početka da bude urađeno, a da će Muzej nauke i tehnike zajedno sa Železničkim muzejom napraviti projekat rekonstrukcije lokomotiva kako bi one bile vraćene u prvobitno stanje i sačuvane kao vredni muzejski eksponati", kazao je Goran Vesić, istakavši da preduzeće "Beograd na vodi" nema nikakve veze sa imovinom Železničkog muzeja niti imaju ikakve veze sa tom parcelom.

pošaljite komentar

Nema komentara